Oh Marcello

och så var det bara 7 dagar kvar..

Är omringad av fina människor min sista vecka här i Rom och det är jag så glad över. Bästa vän från venedig, favorit konstnär, Chefens familj, och alla kompisar här i Rom. Vet inte ännu hur jag skall ta farväl men jag funderar redan på att besöka staden på nytt under våren förhoppningsvis! Tänk att Rom blev mitt andra hem. Oväntat för min egen del. Men man kan ha många hem runt omkring i världen om man nu så tycker. 

Måndagen till ära lyssnar jag på italiensk opera, lagar god pasta, beundrar Regina Spektor, lyssnar på Jussi Björlings O Helga Natt, petar på böckerna i biblioteket, pysslar julkort med Ninni, träffar barndomsvän + pojkvän under kvällen. Hoppas denna måndag går långsamt!

 

CiaoCiaoCiao, bästa låten just nu

15.12.2014 kl. 16:23

Att bryta mönstren

Hej!

Endast 18 dagar kvar! Jag började tänka på mina mönster. Sådant jag gör nästan varje dag men som nu kommer att brytas inom 18 dagar. 

Jag har oftast bara ett morgonmönster. På eftermiddagarna vill jag  leka lite  mera revolutionär och kanske ta en ny väg hem från jobbet. Men morgnar är heliga och inte till för att brytas helt enkelt. Mitt mönster ser i alla fall ut så här 9 dagar av 10:

Väckarklocka 8. snooz halvtimme.

9 klar från duschen

9.20 klar att gå 30 min till jobbet

Ett äppel med på vägen !

Hälsar på cafékillen som försöker få in kunder till caféet på Via Cavour

Går förbi Forum Romanum, kommer ibland ihåg att titta!

Ger en sur blick åt hästvagnsägarna som håller sina hästar som fångar på Piazza Venezia

Tar 8ans spårvagn ifall det ösregnar.

Stiger av på hållplatsen efter ån

Går förbi militärvakterna som jag inte hälsar på

Kommer till en smal gata där det finns en herr barberare, som jag alltid vinkar åt

Går förbi Café Settimiamo där jag ibland köper en croissant utan att känna mig skyldig efteråt. Varför skulle jag det??? En croissant på morgonen är viktigare än många tror!!!! jepp ok.

Kommer till jobbet. Sätter på datorn.

Står i köket och kokar gröt, pratar med någon konstnär.

Öppnar mailen! 

klockan slår 12!

Och där ungefär slutar mitt intressanta mönster. Och jag kan bli en normal icke mönsteraktig person igen för några timmar i alla fall!

 

Annars då?

Några grejer jag ännu vill hinna med innan jag åker är:

Moderna museet MAXXI

Fotbollsmatch

Vatikanmuseet än en gång

några kyrkor, bla Santa Maria della Concezione dei cappuccini (creeeepy)

marknader

OCH, gå på massor av caféer. Typiskt nog har jag hittat många café skatter i Rom nu innan jag skall åka. Nästa inlägg blir tillägnat ett om caféer i Rom! 

 

Och några bilder från de första decemberdagarna i Rom:

 

Poeter från Finland. Super härliga människor båda två!

För min del sista morgonkaffet på jobbet tillsammans med konstnärer!

Julpyntade på jobbet! 

Min älskade hemliga bar. Hur skall jag klara mig utan dig???

Igår bjöd himlen på två fina regnbågar i Rom! 

 

Ha en fin weeekend. 

 

CIAO!

 

05.12.2014 kl. 12:48

Måndagslistan

Eftersom alla bloggar på ratata sätter upp listor, vill även jag göra det nu denna tråkiga och trötta måndag.

 

Vem ser du upp till?

Det varierar från vecka till vecka vem jag ser upp till. Finns många otroligt inspirerande människor med bra inställning. En är muminmamman, trygg, lugn och hemlighetsfull.  En annan är min farmor som är den starkaste och roligaste kvinnan jag någonsin lärt känna. En tredje är Birgitte Nyborg från serien Borgen.

 

Vad tänker du på?

Att min tid i Italien börjar ta slut. Min deadline på söndag. Sushi skulle sitta bra som lunch. Att måndag inte mera är en av mina favorit dagar.

Vad skrattade du senast åt?

Åt någonting tillsammans med dessa igår under middagen. Fyra timmar av skratt. 

Vad grät du senast åt?

Jag gråter till allt som har med djur youtubeklipp och Borgen att göra. Suck. Minns inte när jag grät "på riktigt" åt någonting. Det gör säkert min pojkvän..

 

Vad köpte du senast?

En liten öl igår på min favorit bar som jag kommer sakna innerligt.

 

Vad läser du just nu?

Glömde min bok i Finland så det har blivit ett uppehåll med läsandet. Men denna vecka skall jag börja läsa böcker till mitt examensarbete. Och efter det böcker som handlar om att orka läsa böcker som handlar om examensarbete.

 

Vart vill du åka just nu?

Otroligt många ställen. Men några är:

Japan, USA och Island. Även lite tågluff i Europa skulle vara skoj. Stället jag har störst abstinens till är Köpenhamn, min favorit stad!

Nämn tre saker du längtar efter

Rågbröd med leverpastej, julen och bastu. Amen.

 

måndagslistan slut.

 

 

 

24.11.2014 kl. 14:22

1 månad och 5 dagar


1 månad och 5 dagar kvar i Rom. Vart har detta år gått om jag får fråga?

Det är med blandade känslor jag lämnar staden. Och jag känner mig fåordig just nu eftersom det bara kommer bilder i huvudet på allting som har hänt under min tid här. Lämnar ändå detta sentimentala till nästa månad då jag är på väg.

 

Jag äälskar hösten. Regn och gula löv. Rödvin och gryta. Översvämning och korsord. Ungefär så ser hösten ut för tillfället. Och Borgen, bästa serien som finns! 
Vi tog tillfälle i akt med Ninni och åkte till Siena som ligger i Toscana. Hyrde en lägenhet, åt långa middagar, sov ut, pratade ut och gick ute i höstvädret. Och kollade på Borgen. 


Vackravackra Siena. Fick sådan lust att stanna kvar över jul och nyår! Köpa ett hus och flytta dit för evigt. Kanske nångång.

 

Vår lägenhet var ganska speciell. Med en halvfin takmålning, knastrande trägolv och en mysig balkong med fin utsikt! Vi stortrivdes. 

 

Och som Mårran brukar säga : Jag kommer tillbaka!

 

Ciao!

18.11.2014 kl. 15:03

Finland Irene Moster

Oktober kom lika snabbt som den for! 

Det var en mycket bra måndad. Dels för vädrets och konstnärernas skull men också för att jag hann åka ett varv till Venedig och Finland. Det laddade mina batterier på nytt att se familjen och vännerna, äta finsk mat (finns god sådan) bada bastu, utekväll och uppleva höstrusk. Hösten är helt klart min favorit årstid. 

Moster blev jag också men en vecka senare än beräknat. Nu har vi en pöjk i familjen och oj så välkommen han är. Kommer att vara en supermoster (som alltid). Blir alltid lite chockad när man får ett levande exempel på att släkten lever vidare och att jag kommer att se honom lära sig cykla, tappa tänder, flytta till Kina och gifta sig med en Italienare. Huh, så sentimental man kan bli över sådant. 

Och så hade jag äran att ha Irene på besök i Rom. Min kära ålänning som jag inte har sett sedan 2012. Vi spelade ihop ett år under Lärkulla tiderna. Blir nog en ålandsvisit under sommaren känner jag!

Räknade att jag har 45 dagar kvar i Italien. Inte mycket. Måste passa på att njuta och dricka rödvin och äta croissanter varje dag! I finland blir de knäckebröd o vinterbad! Nästa helg åker vi till Siena med Ninni på rehab. Vi skall gå i skogen, yoga, gå på wine tasting, fundera på framtiden och sådant vi alltid gör. Skönt blir det!
Och nu har hösten äntligen kommit till Rom. Regn regn regn och vackra färger. 

 

bildbomb utlovas som alltid:

 

Kom hem till iskall vind och abborre!!

Vinterrocken och gummistövlarna fram!


Snabbesök i Borgå på favoritcafé


På lande bytte vi däck och Liv kollade att allting gick rätt till


Hon hade åldrats en del sedan sommaren

 

Jag hade kallt och Amelie gick barfota i sommarklänningGjorde ugnsäpplen som blev goda

Sen åkte jag tillbaka till Rom och väntade på Irene
Baylon med bästa morgonmålet


Colosseum mitt i natten


Blev moster och tände ett ljus åt nykomlingen. Har blivit lite katolsk trots allt


Och här är han nu. Så nära men ändå så långt borta! Ses till Julen <3

 

På veckoslutet skall jag jobba och börja fundera på mitt examensarbete! Får se vad det blir!

 

A dopo!
 

 

07.11.2014 kl. 11:48

Venezia!

 

 

Det känns så skönt att åka bort från Rom emellanåt måste jag medge. Är så nyfiken på andra delar av Italien eftersom dom skiljer sig så mycket av varandra. Vi åkte till venedig förra veckoslutet med Simon och hälsade på Ninni som bor där till Mars. Och jag måste bara säga, gud så skönt det var. Att få träffa två bästa vänner i en fantastiskt vacker stad och utan bilar!! Terapi för hela slanten! Och ja, Venedig är vackert! Steg över mina förväntningar totalt! 

Ninni visade runt på vackra ställen. Simon hade födelsedag. Jag provade på deras citronglass (som jag gör på alla ställen i Rom). Och så gick vi omkring och bara njöt. Inte av turistmassorna men av allt det andra. 

Imorgon åker jag till Finland. Det blir kräftis, familj, förhoppmingsvis en ny familjemedlem(!!!) och fest med vänner! Ser framemot hela veckoslutet. Inte flygresan dock! Blev flygrädd efter Parisresan som hade en sjuuk turbulens och jag hann säga mina sista ord(satanssatanssatans) för mig själv men allting gick bra! Tydligen!

 

Bilder i alla fall. kändes en aningen svårt att fånga hur vackert det är i Venedig, så jag fotade mest oss själva.
 

 

 

22.10.2014 kl. 17:56

Are you really sure that a floor can't also be a ceiling? -M.C.Escher

Oktober är nog min favorit månad skulle jag säga! Juni och oktober!

Färgerna ändras här i Rom och vädret är skönt. På dagen ca 25-27 och kvällarna lite svalare.

Jag har flyttat för en vecka sedan till Monti, som förövrigt är mitt favorit kvarter. Bor i en delad  trerummare + kök och trivs  bra. Har en promenad på 25 minuter till jobbet varje dag vilket är jätte skönt. 

Hade en jätte seg flunssa som höll i sig i över två veckor men nu tycks den äntligen har försvunnit, lite snuva som vanligt kvar! Har därför tagit det lugnt och bara turistat omkring. Nya konstnärer har vi på residenset, hela sju stycken! Två från island, två från danmark, en från norge och två från finland. Ett mycket bra gäng! Vi hade guidad tur med jobbet på lördagen som min chef höll. Jätte fina ställen i Trastevere!

Matte(bästisbror) var även på besök för 1,5 vecka sedan och vi hann göra allt möjligt kul! Några typiska sevärdheter men framförallt att bara vara. Det tycker jag att kanske är viktigast då man reser, att bara vara och kunna njuta. Så en hel del vin och den berömda pizzan på Dar Poeta var ju såklart det viktigaste. Valentina hängde med och bjöd bland annat oss till sin fantastiska balkong, var man kan se hela Rom i från! 

Gick på Eschers utställning på söndagen och blev jätte inspirerad. Gillar symmetrin och hans tankar bakom målningarna. Rekomenderar starkt om någon stöter på hans utställning någonstans!

 

 

Resten får bilderna berätta!
 

 

 

07.10.2014 kl. 15:39

Högt över havet

 

Vad har jag gjort den senaste månaden då? Tackar som frågar.

 

Snackat himmel och jord med Valentina. Haft min bättre hälft på besök. Filmat i 10 dagar. Varit sjuk. Sjungit högt över havet tillsammans med Ninni. Lärt mig att virka. Sökt lägenhet som en tok. Hittat platsen där musikerna gömmer sig på torsdag kvällar.  Köpt höstkläder i hopp om att hösten skulle komma snabbare. Hittat fina vänner tack vare serien. Bokat in en resa till Venedig och Finland i Oktober. Väntat på bästa Matias som kommer på torsdag. 

 

A dopo!

23.09.2014 kl. 21:41

Coma.

Hej,

 

Jag har legat i koma sen inspelningarna tog slut förra fredagen. Blev sjuk på lördagen och känner mig som en sten fortfarande. Ingen energi alls.
Har dessutom utvecklat konstiga cravings som jag aldrig tidigare haft. Är sugen på mjölk(som jag aldrig dricker), kött och cornflakes(aldrig köpt tidigare) helatiden. Tror min kropp skriker efter protein eller någonting. Inspelsningsdagarna var rätt så tunga med för lite sömn och mat och låånga dagar. 
Men, så roligt vi hade. Har lärt mig mycket nytt om film och TV och framförallt om mig själv. Visste inte på förhand hur jag skulle hantera alla dagarna fysiskt och psykiskt. Men jag är nog rätt så stolt över mig själv. Det visade sig att jag orkar hålla humöret uppe och någonstans hitta extra energi och vara fokuserad på det jag gör i tyngre förhållanden( som sömnbrist, turistmassor, gassande sol, hunger osv) I did it. Jag var berädd på några itkupotkuraivaren, men inte en enda fick jag. Det ni! Fast någon kanske var nära. I alla fall då en av huvudpersonerna samma morgon backade ur. Men på något sätt finner jag ändå en viss charm i det hektiska med TV branschen när man måste leverera under press och improvisera om allting går åt skogen. Det är ganska spännande och givande trots allt.

3 månader kvar i Rom. Tiden rinner ut. Har ännu några ToDo:s innan jag åker hem den 22 december. 

Får besök av Ninni som blivit venedigbo detta vs och Matte som blivit vasabo följande veckoslut.Oktober blir också spännande med Venedigresa, eventuellt besök av världens bästa ålänning och en kort Finlands visit. Just nu är jag otroligt trött på sommaren som pågått sedan april. Hoppas på att hösten kommer i oktober så man får börja använda rock och höstigare kläder (vilket jag nog gjort i protest trots 30 grader varmt)

Nu blir det skönt med vardag på officen igen och ingen stress. På vintern kommer ångesten över att mitt ansikte skall synas på TV, klarar inte av att kolla på det då kan jag lova. Får försöka njuta tills dess! :)

 

Eder korre i Italien. Pusshej

 

 

 

 

16.09.2014 kl. 15:39

Värt att tänka på i Rom

Måndagen till ära tänkte jag skriva om några grejer som är bra att tänka på i Rom om man besöker denna fina stad.

 

Pengar

Romarna lever några hundra år tillbaka och använder sällan kort. Cash är det som gäller. Jag känner mig alltid lite i" blåsten" om jag glömt att lyfta.

Trafiken

 Trafiken är livlig och Italienarna kör gaaalet. Brukar åka buss (som aldrig kommer) eller Metro som fungerar ganska bra (utom om det regnar). Den ända Taxin man kan ta är vit med en taxameter i. Kom ihåg, cash!

Alternativt

Våga tänka mer alternativt i Rom. Colosseum, Vatikanen, Spanska trappan i all ära men det finns så mycket annat. Bla, härliga parker och trädgårdar, mindre museum och gömda kyrkor. Pigneto och Monti för alternativa barer och Ostia för ljuvliga stränder 30 min med tåg. Europas strörsta marknad i Trastevere är en kultursevärdhet.

Maten

Maten är det bästa som finns! Jag föredrar själv Osterior, som byter menyn varje dag och lagar typisk italiensk mat,  istället för restauranger. Rom är känd för sina pizzor men även kött och pasta rätter. Min favorit rätt just nu är Cacio e pepe, ett måste! Bästa pizzan finns i Trastevere på restaurangen Dar Poeta! Bor farligt nära.

Dryck

Italienarna är ju som många vet kaffe älskare. En esspresso kallas un kaffee och dubbel doppio. Cappuccino kan inte drickas efter klockan 2 typ? Men i Rom bryr sig ingen om dessa regler, vad jag har märkt.
Vin går alltid hem till middag. De dricker sig aldrig fulla men kan lätt köra hem efter några glas (!). Besök vingårdar 1 timme utanför Rom i tex Frascati. Aperol sprits är deras kända fördrink som inte faller alla i smaken. Vatten behöver du inte oroa dig för, hela staden är full med springbrunnar som erbjuder fräsht vatten åt stadens invånare.

 

Annat

Om sommaren kan man se Bio utomhus vid ån. Circolo Degli Artisti är den roligaste baren /minifestivalen i Pigneto, som ordnar konserter 3 gånger i veckan. Klockan två är tiden då man skall besöka turistsevärdheterna eftersom det är mångas lunchtid. 
Om det står att det finns en metro C i din karta, är det falskt, Metron har byggts i 15 år och det kommer minst ta lika många år till ännu. 
Kolla alltid var det finns mycket italienare på restauranger osv, då brukar det vara bättre. Fråga om hjälp på gatan, alla är mycket hjälpsamma. Gå natt/morgon promenader, ger en helt annan känsla av staden. 

Get lost! Då hittar man oftast de bästa platserna.

Och som min chef sa när jag kom hit: Man har två val i Rom, var sur och arg på alla för att ingenting fungerar, eller att leva som Romarna själv.
Jag kan säga att jag blivit betydligt mera avslappnad och tar ingenting förgivet. Ha aldrig brottom och ha alltid cash i fickan så kommer du långt!

 

Veckan i bilder:


 

Firat Feragosto (deras midsommar), gått flera promenader uppe på en av de sju kullarna, flyttat min office ut på kvällarna och ätit pizza på Dar poeta + stranden två gånger!

 

Tack och hej!

 

 

18.08.2014 kl. 17:07

Domenica!

Ciao,

 

Augusti. Konstigt nog har jag tänkt på denna månad enda sedan jag kom till Italien. Både bra och ondare tankar. Det brukar alltså bli 40 grader men nu verkar temperaturen ha stannat mellan 29-34! Helt tillräckligt det också. I augusti jobbar jag även ensam på Circolo, vart jag även flyttat in. Trivs bra i det lilla mysiga rummet! Har även mycket jobb att göra nu. Både på jobbet men även projektet jag snackat om tidigare. Skall nämligen vara med i TV serien Mitt Nya Land som filmas i September här i Rom. Mycket som skall göras innan dess. Hitta de rätta människorna som skall medverka, skriva manus, göra tidtabeller, bestämma träff, planering osv..Några grejer fattas ännu. Men det går framåt! Hettan gör hjärnan seg kan jag säga.
Så nästa vår får ni se mitt ansikte i rutan med en massa intressanta italienare! Tänkte att detta kunde vara en intressant grej att medverka i, speciellt när jag alltid varit intresserad av radio och TV!

 

Mitt nya land kan man följa på Instagram mittnyaland och Twitter @mittnyaland!

 

Dagarna har varit fullspeckade med massor med roliga grejer. Besökte bland annat en vingård och en fabrik som tillverkar olivolja under veckoslutet! Fick bo hos Sonia (som skall vara med i programmet) i staden Canino, som förde oss på olika eventyr.


Lite bilder från veckorna som gått:

Erkka och Tam var i Rom några dagar i Juli

 

Sen flyttade jag in till konstnärshusetOch insåg att kläder är ett stor problem. Ta aldrig med mycket kläder om du skall flytta utomlands!!


Promenad på Via Appia Antica

Drinkar vid ån, i Trastevere och Pigneto har det blivit
 

På utflykt med Sonia och Kristina i några fina städerFantastiska ställen! I november fick vi lov att åka tillbaka till Canino och plocka oliver till gården som odlar dem!

Denna söndag har varit ganska typisk. Morgonmål på ett typiskt italiensk café, marknad, brunch och tillbaka hem och jobba. Kanske borde valt stranden idag trots allt!
Ha en skön söndag! 


 

 

10.08.2014 kl. 17:14

Hej!

 

 

Två veckor sedan jag kom tillbaka till pastalandet! Till en början kändes det en aning sorgset att lämna Finland och allting bakom sig men nu börjar det ta sig. Hemlängtan känns väldigt minimal och jag njuter här borta till MAX! Juli vädret är på min sida och är den kallaste på 100 år.Har redan haft några intensiva dagar och ganska mycket fest. Fick även prova på att äta morgonmål 4.30 då bagerien öppnar och allting kommer direkt från ugnen! Rekomenderas!

Det känns även bra med en ny start med både Rom och Italien. Nu skall jag verkligen göra det jag velat och skapa nya rutiner OCH fördjupa mig i språket... Blir ensam på Circolo hela augusti och kommer även att flytta dit för 1-2 månader. Känns fantastiskt!

Ett  snabbesök till Finland blir det i Oktober för att träffa nykomlingen till familjen <3

Annat som händer i Augusti är bland annat ett besök till ön Ponza och även besök till några vingårdar bla i Toscana!
Hoppas med hela mitt hjärta att det inte blir över 40 grader i Augusti som det brukar bli. Kanske denna Augusti även blir ett undantag.. 

 

Om sommaren blir ån levande med massor av barer och restauranger!

 

Arrividerci!

 

 

30.07.2014 kl. 14:03

SommarSommarSommar

Tillbaka i Rom efter 5 veckors semester i Finland som verkligen levde upp till alla förväntningar! 

Hann göra mera under dessa fem veckor än vad jag någonsin brukar hinna med under en sommar! Överväger starkt på att aldrig sommarjobba mera! Finsk sommar är det bästa som finns helt enkelt! (bortsätt från att medeltemperaturen låg på 11 grader i juni och att det kom snö en dag)..

Jag hann träffa mina allra käraste och det var det viktigaste!

 

Även hann jag bland annat med:

Ekenäs, Popkalaset, Lovisa på sommarstugan, Café gamlastan, klassträff, Lucas hejdå-fest, Tavastia, oändligt många café besök, roadtrip i Savolax, Ruisrock, båtturer i Helsingfors och Ekenäs skärgård, vattenskidor, Borgbacken, Amandas födelsedag, filmning av TV program, farmor övernattning, Hangö Tulludden OSV. 

  
 

        
   

        

 

     

 

 

Tog närmare 500 bilder under dessa veckor. Här var några i sikin sokin ordning!! Tack Finland! Ses nästa gång i oktober en kort sväng! 

 

22.07.2014 kl. 23:53

Päris

Liten flashback på Paris som jag alltså reste till i Maj! Vi träffades med de 9 andra praktikanterna som även just nu gör kulturfondens utlandspraktik! Tokyo, London, Newyork, Paris, St Petersburg, Bryssel, Haapsalu, Köpenhamn, Rom! Förstår aldrig själv vad jag pratar om när jag presenterar mig som Roms praktikant, vem? jag? Känns fortfarande overkligt att bo där. 

Nu är jag i Finland ännu drygt en månad på sommarlov och njuuuter. Tror det aldrig kännts lika bra och skönt att vara hemma som nu. Vädret stör mig inte så mycket det heller, snart väntar 40 grader så 10 känns mera okej..isbjörn som man är

Men alltså, Paris. Det blev en kort och intensiv visit på tre nätter med fullspäckat program. Deltog i seminarium, utvärderade våra praktiker, höll presentationer, gick på sightseeing, åt GOD mat, besökte UNESCO, gick på barer, njöt och shoppade lite. Perfekt med andra ord! Vädret visade kanske inte sin bästa sida men regn passar väldigt bra in i Paris så det störde inte!

Utsikt från Hotellet


Finlands institut i Paris. Nyrenoverat och fint!


Timo Santala berättade bla om Ravintolapäivät

Crepes!


Godaste kaffet jag någånsin druckit under min tid här på jorden!

Låslåslås. Fjanteri!

1900-tals museet var vackert och denna bild fastnade jag för.

En Elfie.

Regnregn

Efterrätt. Det bästa med middagar!

På ett mysigt utecafée!


Unescos japanska trädgård


En ful Picasso hade de även i sin ägoOch en riktit fin utsikt från matsalen

Spenderade sista timmarna i några söta butiker.

 

Ett återbesök med mera tid blir det snart!

 

Nu skall jag packa Anton i bilen och köra till Lovisa för lite midsommar!

Skål!

 

 

19.06.2014 kl. 13:49

Studenten 2010

Jag blir så nostalgisk varje år på avslutningsdagen! Känns lite som en högtid för mig och skulle helst spendera dagen i Ekenäs med mina gamla gymnasie kompisar. Vappen kändes även svår att vara borta från i år. men jag vet, det kommer fler. Efter att ha legat i sängen och kollat på Game of Thrones hela dagen igår tvinga min kämppis i mig lite vin och så kändes tillvaron mycket bättre igen!

Men nostalgi nostalgi. Fyra år sedan. En av dom bästa dagarna i mitt liv! Skulle när som helst göra om det!

 

Min syster Fanny agerade fotograf på Ramsholmen. Ett fint minne även det!

Och Middagen på knipan med den katastrofala maten. Roligt hade vi ändå!

 

Slut nostalgiserat. Idag är det stranden som gäller tillsammans med en bra bok!

 

 

CIAO!

01.06.2014 kl. 11:47

CIAO! Freja var namnet och Rom är staden jag kommer att vistas i för arbetspraktik i 11 månader. Här på bloggen kommer jag att skriva om mina upplevelser i både ord och bilder.  

 

Kategorier

Senaste kommentarer

15.11, 16:38Finland Irene Moster av Josefin
12.11, 01:04Finland Irene Moster av
23.10, 09:13Venezia! av P. Zorba
30.09, 21:39Högt över havet av Elisa
20.09, 23:29Coma. av Monica